Söderåsens Golfklubb

Söderåsens GK har under åren utvecklats till en känd och respekterad golfklubb.

Banan har en relativt tuff inledning där tvåan tillhör ett av banans bästa och framförallt svåraste hål. Utslaget är inramat av en trädridå och det perfekta utslaget här är en svag fade. Efter ett sådant utslag kräver hålet dessutom ett mycket bra inspel över vattenhindret som vaktar green och kort om de vita pinnarna som står bakom den. Lyckas du sedan även bemästra det tuffa korthålet som följer har du fått en bra start!

Efter nio hål passerar man klubbhusområdet. Fika! Vid utslaget på tian, se upp för vattenhindret till höger! Det elfte hålet kräver en bra drive och framförallt ett inspel på rätt platå på den stora greenen. På tolvan är det bra birdieläge om inte några av de pampiga och vackra ekarna ligger i vägen efter ditt utslag.

Avslutningshålen är ganska enkla om man inte drabbas av högmod. Det sista hålet är en par-4 som faktiskt går att nå med drivern om förutsättningarna är gynnsamma.

Lycka till!