Välkommen till Söderåsens Golfklubb

Röd
286m

Hål ett

Vi har alltid skämt bort våra medlemmar och gäster med fina greener. En del av hemligheten bakom dessa greener sägs komma från den stora slagghögen som ligger nästan mitt i banan.

Denna slagghög är en rest av den skånska gruvepoken och när brytningen upphörde i mitten av 1960-talet hade en enorm slagghög bildats vid gruvan. När banan byggdes för nästan fyrtio år sedan använde man sig av bland annat detta ”slagg” för att bygga upp greenerna. Med ens tog växtligheten fart och banan fick snabbt ett gott rykte för sin fina kondition.

Söderåsens GK är en välmående klubb som kom till världen för lite drygt 40 år sedan. Hösten 1966 träffades ett antal golfintresserade personer i Åstorp och diskuterade bildandet av en golfklubb. Man hittade lämplig mark på Söderåsen mellan Wrams Gunnarstorp och Kvidinge men markägaren där backade ur i sista stund. Några år senare fann dessa entusiaster ny mark, vid den stora slagghögen intill Billesholm vars markägare var mer positiva till golfbanor och på detta natursköna område satte man igång med att bygga banan. Banarkitekt blev Ture Bruce och han ritade banan runt den 30 meter höga slagghögen som för övrigt med på klubbens emblem med en golfboll på toppen. 1970 stod banan klar.
Söderåsens GK har under åren etablerat sig som en känd och respekterad golfklubb med en välskött bana. Klubben arrangerade Siab Open (senare NCC Open) på Challenge- och Telia Tour hela elva gånger.

Ett tips från bansidan är att dem flesta greenerna lutar mot slagghögen!!

Lycka till med golfrundan.

Karaktär

Parkbana