Klubbtävlingar får arrangeras fr.o.m. 1 juli

Den 29 maj kom Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för idrottstävlingar och från den 13 juni hävs reserestriktionerna inom Sverige.

Baserat på detta har SGF uppdaterat riktlinjerna för Golfsverige och ger grönt ljus för tävlingsverksamhet från och med 1 juli, med vissa restriktioner för att minska smittspridningen som anges i de tillfälliga tävlingsvillkoren.

Golfklubben har därmed möjlighet att bedriva tävlingsverksamhet och företagsgolf och vi kommer följa de tillfälliga tävlingsvillkor, regler och lagar som regeringen beslutat, råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten samt övriga rekommendationer nedan.

Klubbtävlingar får genomföras med fler än 50 deltagare under förutsättning att tävlingsledningen säkerställer att tävlingen genomförs:

·         med löpande start från ett och samma hål (en tee), gemensam (kanon)start är ej tillåten,
·         utan gemensam samling vid klubbhus eller första tee,
·         utan trängsel eller köbildning på tränings- och övningsytor och med erforderligt avstånd mellan utslagsplatserna,
·         utan gemensam måltid i inomhuslokal eller tält och
·         utan gemensam prisutdelning.

Tävlingsledningen uppmanar dessutom deltagare att:

·         ankomma till klubben max en timme före sin starttid,
·         lämna klubben senast en timme efter avslutad rond och
·         undvika att använda anläggningens omklädningsrum.

Utöver ovanstående gäller även publik och caddieförbud på samtliga tävlingar tillsvidare
För mer info om vad som gäller vid tävlingar, vänligen sehärpå golf.se

Detta innebär att vi i stort sett kan arrangera våra klubbtävlingar under juli som planerat. Däremot har vi beslutat att
flytta fram Din-X till lördagen den 1 augusti då vi hoppas att restriktionerna lättat ytterligare så att denna tävling kan genomföras på ett sedvanligt sätt med kanonstart och efterföljande fest. Ni som redan har anmält er till denna tävling flyttas per automatik över till det nya speldatumet.
Har någon eller hela laget förhinder att delta den 1 augusti ber vi er att kontakta kansliet så hjälper vi er att annullera alternativt byta lagmedlemmar till denna tävling.