Friskvårdsbidrag

Golfspel är nu godkänt för friskvårdsavdrag! Här finns information om de vanligaste frågorna efter det efterlängtade beslutet.

Söderåsens GKs styrelse har fastställt att medlemsavgiften för 2018 är 800 kr vilket motsvarar den avgift som en passivmedlem betalar. Detta innebär att summan som överstiger de 800 kr är den summa som blir avdragsgill som skattefri friskvårdsförmån.

Ex. Fullvärdig alldag betalar 5600 kr i årsavgift, av denna avgift är 800 kr medlemsavgift och 4800 kr spelavgift. Följaktligen är det de 4800 kr som blir avdragsgilla för arbetsgivaren. Det maximala skattefria beloppet är 5 000 kronor per år. Det är dock arbetsgivaren som bestämmer beloppet för sin arbetsplats, som därmed kan vara lägre än maxbeloppet. Reglerna gäller från den 1 januari 2018.

Ni som behöver ett betalningsintyg till er arbetsgivare som visar hur er årsavgift är fördelad kan kontakta receptionen så hjälper de er med detta.

Godkända avdragsgilla förmåner inom golf

• Spelavgift (årlig avgift för golfspel, exklusive medlemsavgift)
  • Greenfeeavgifter (under 1 000 kr per tillfälle)
  • Egen träning på drivingrange
  • Golfträning, t.ex. nybörjarkurser, golfkurser, golflektioner (under 1 000 kr per tillfälle) och rådgivning i kost- och motionsfrågor
  • Års- eller säsongskort för korthålsbana
  • Års- eller säsongskort till träningsanläggning eller träningsområde

Inte godkända avdragsgilla förmåner inom golf

• Medlemsavgiften till golfklubben (samma gäller all föreningsidrott)
  • Tränings- och motionsredskap, d.v.s. golfklubbor och annan utrustning
  • Deltagaravgift i golftävlingar

Vill ni läsa mer om vad som gäller så hittar ni det på nedan länk.