Ny medlem på Söderåsen

Varmt välkommen som medlem på Söderåsens Golfklubb!

Vi kan erbjuda en 18-håls bana av mycket hög klass och kvalité. Hit har många av elitens stora spelare letat sig, framförallt för banans omväxlande karaktär med snabba och utmanande greener.

En del av hemligheten bakom dessa greener sägs komma från den stora slagghögen som ligger nästan mitt i banan.

Denna slagghög är en rest av den skånska gruvepoken och när brytningen upphörde i mitten av 1960-talet hade en enorm slagghög bildats vid gruvan. När banan byggdes för femtio år sedan använde man sig av bland annat detta ”slagg” för att bygga upp greenerna. Med ens tog växtligheten fart och banan fick snabbt ett gott rykte för sin fina kondition.

Klubbens målsättning är att erbjuda gäster och medlemmar en fullkomlig golfupplevelse.

Våra övningsområden

Det är få golfklubbar i landet som har så generösa träningsfält som vi har på Söderåsens GK.

Triangeln är ett övningsfält för egna bollar, här tränar man inspel på upp emot 150 meter mot två greener. Triangeln har allt vad Ni behöver för att träna på Era långa inspel.

Vi har även två chip- och puttgreener, bunkrar och wedgeområde. Du kan med andra ord träna alla slag du kan tänka dig. Treflaggsgreenen erbjuder bunker- och pitchträning.

Korthålsbanan

Korthålsbanan erbjuder 6 hål som kan spelas som 12 hål, det finns två utslagsplatser vid varje hål. Korthålsbanan är perfekt för att träna inspel och en bra startpunkt för nybörjare.

Driving Range

Vår drivingrange mäter ca 150 meter i bredd och är på längsta stället 300 meter lång. Det finns både mattor och grästee och även en byggnad där du kan stå under tak.

Bollmaskinen tar endast polletter eller rangekort.

Polletter finns i receptionen och restaurangen och kostar 15 kr/ st, 1 pollett = 20 bollar.

Rangekorten finns att köpa i receptionen och kostar 100 kr, när man köper kortet så får man 5 markeringar på köpet, 1 markering = 1 pollett. Rangekortet kan fyllas med valfritt belopp över 10 kr.

Här kan ni läsa mer om våra övningsområden på anläggning

Aktiva kommittéer

Vi har aktiva kommittéer där det finns något för alla.
Klicka gärna på respektive och se vad vi erbjuder.

Söderåsen har följande kommittéer:

- Senior

- Dam

- Junior

- Tävling

Senior

Att det aldrig är för sent att börja spela golf och verkligen få njuta av frisk luft och härliga promenader på ålderns höst kan vi seniorer sannerligen intyga! Många har spelat länge men flera har också börjat först när man blivit pensionär! Mer information hittas på hemsidan.

Dam

Välkomna till Söderåsens Damsektion. På vår del av hemsidan presenterar vi våra aktiviteter till vilka alla klubbens damer är hjärtligt välkomna. Kommitténs ambition är att göra det möjligt för klubbens damer att under lättsamma former deltaga i olika aktiviteter utöver de som i övrigt anordnas av klubben. Vi erbjuder bland annat:

-         Tisdagsgolf. Tävlingen spelas över 9 hål och är öppen för alla damer i SåGk mellan 21-99 år.

-         Måndagsgolf. Tävlingen spelas över 18 hål och är öppen för alla damer i SåGk.

-         Vår och höstträffar.

Gå gärna in under damkommittén på Söderåsens hemsida för att läsa mer om våra aktiviteter.

Junior

Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att både träning och tävling ska vara lekfullt för alla. För de som inte har officiellt hcp ännu hoppas vi att de ska känna att korthålsbanan, träningarna och våra träffar vi har under året kan öka intresset för golfen. Vi vill självklart att de ska kunna gå ut på den stora så ofta det går.