Ny medlem på Söderåsen

Varmt välkommen som medlem på Söderåsens Golfklubb!

Vi kan erbjuda en 18-håls bana av mycket hög klass och kvalité. Hit har många av elitens stora spelare letat sig, framförallt för banans omväxlande karaktär med snabba och utmanande greener.

En del av hemligheten bakom dessa greener sägs komma från den stora slagghögen som ligger nästan mitt i banan.

Denna slagghög är en rest av den skånska gruvepoken och när brytningen upphörde i mitten av 1960-talet hade en enorm slagghög bildats vid gruvan. När banan byggdes för femtio år sedan använde man sig av bland annat detta ”slagg” för att bygga upp greenerna. Med ens tog växtligheten fart och banan fick snabbt ett gott rykte för sin fina kondition.

Klubbens målsättning är att erbjuda gäster och medlemmar en fullkomlig golfupplevelse.

Våra övningsområden

Det är få golfklubbar i landet som har så generösa träningsfält som vi har på Söderåsens GK.

Triangeln är ett övningsfält för egna bollar, här tränar man inspel på upp emot 150 meter mot två greener. Triangeln har allt vad Ni behöver för att träna på Era långa inspel.

Vi har även två chip- och puttgreener, bunkrar och wedgeområde. Du kan med andra ord träna alla slag du kan tänka dig. Treflaggsgreenen erbjuder bunker- och pitchträning.

Äventyrsbanan

Banan som är gratis att spela erbjuder 6 hål som kan spelas som 12 hål, det finns två utslagsplatser vid varje hål.
Äventyrsbanan är perfekt för att träna inspel och en bra startpunkt för nybörjare.

Drivingrange

Vår drivingrange mäter ca 150 meter i bredd och är på längsta stället 300 meter lång. Det finns både mattor och grästee och även en byggnad där du kan stå under tak.

Bollmaskinen tar betalkort, polletter och laddningsbara rangekort.

Polletter finns i receptionen och restaurangen och kostar 15 kr/ st, 1 pollett = 20 bollar.

Dessa kort finns att köpa i receptionen och kostar 100 kr, när man köper kortet så får man 5 markeringar på köpet, 1 markering = 1 pollett. Rangekortet kan fyllas med valfritt belopp över 10 kr.

Träningsstudio

På Söderåsens Golfklubb har man möjlighet att träna golf året om i vår Träningsstudio.
Man kan välja att träna på egen hand i den ena lokalen eller få professionell hjälp utav vår tränare Johan Andersson i den andra.

Vill man boka en tid för egen träning gör man detta på mingolf.se på samma sätt som när man bokar en tid för att gå ut och spela på banan.

Läs mer om vår träningsstudio här

Personal

Våra medlemmar är stöttepelarna i klubben och vi i personalen gör allt för att ni ska trivas hos oss. Har ni några frågor, synpunkter eller förslag på förbättringsåtgärder är ni alltid välkomna att kontakta vår klubbchef eller banchef.
Klicka här för en presentation och kontaktuppgifter till klubbens personal.

Aktiva kommittéer

Vi har aktiva kommittéer där det finns något för alla.
Klicka gärna på respektive och se vad vi erbjuder.

Söderåsen har följande kommittéer:

- Senior

- Dam